Honlap testreszabása
készítette a honlap.hu

Katica csoport

Óvónők nevei: Tagai Tünde, Székely Ernőné
Dajka neve: Godó Lászlóné

Csoportunkba 2,5 – 6 éves korú gyermekek járnak. Minden évben nagy szeretettel várjuk az iskolába ment társak helyére a piciket, akiket szeretettel tanítunk tájékozódni új környezetükben, türelmesen segítjük őket, hogy biztonságban érezzék magukat köztünk. Segítjük beszédfejlődésük megindulását. A nagyobbaknál igen mély és tartalmas társas kapcsolatok, tartós barátságok alakulnak, ezek építése, gazdagítása folyamatos a csoportunkban.  A fejlesztés során a gyermekek egyéni képességeihez igazodunk, ezt tapasztalva a gyerekek is megtanulják egymás elfogadását, segítését. Nagyon jó kapcsolatunk van a szülőkkel, aktív együttműködésükre mindig számíthatunk, és ez igen motiváló hatással van a gyermekekre a különböző tevékenységekben.
Nagy hangsúlyt fektetünk a környezettudatos viselkedésmód megalapozására. Rendszeresen megemlékezünk a Zöld Napokról. Mindennapjaink fontos része a szűkebb lakóhely és annak környezete megismerése, megszerettetése, részt veszünk a község, az óvoda rendezvényein. Aktív tevékenységekben ismerkednek gyermekeink a hagyományos és társadalmi ünnepekkel.  Ezekre közösen készülünk, együtt formáljuk környezetünket, lehetőség szerint a szülőkkel, családokkal együtt is szervezünk programokat.
Kedvencünk a torna, a foci, a tánc, a körjátékozás. Szeretünk gyurmázni, festeni, új dolgokat kitalálni, építeni, kísérletezgetni.  Sok társasjátékunk van, aminek egy részét mi magunk készítjük közösen. Babaszobánkban mindenféle finom étel elkészíthető. Mesekönyveinkben érdekes, szívhez szóló mesék vannak, szívesen eljátszuk kedvenc meséinket. Szívesen kirándulunk.  
Mire elindulunk az iskolába, szinte testvérként szeretjük egymást.
 

Kapcsolat - telephely

3023 Petőfibánya, Iskola utca 3/a

Kapcsolat - törzsépület

3023 Petőfibánya, Petőfi Sándor utca 2.

Kapcsolat - konyha